Nieuws 

EIND VAN EEN SPORTSEIZOEN > EVALUEREN en door...


Terug kijken een vooruit blikken

Aan het einde van een sportseizoen, het ijs gaat er binnen enkele weken weer uit in Thialf en onze schaatsers gaan een vakantieperiode in, is het tijd voor evalueren. Hoe is het gegaan, wat ga je volgend seizoen doen of komt het moment van een transfer of transitie dichter bij?

Ga je ons TeamNL Centrum NOORD verlaten, omdat je elders je sportcarrière voort gaat zetten of omdat je gaat stoppen dan bieden wij de mogelijkheid om een afrondend gesprek te voeren. 

Voor elke sporter komt het moment van stoppen, voor de een eerder voor de ander na een lange topsportcarrière. Wanneer je carrière als topsporter bij ons TeamNL Centrum Noord stopt, kunnen we je in een exitgesprek op alle faciliteiten wijzen voor daarna. Te denken valt aan ondersteuning richting je maatschappelijke carrière (bijv solliciatie training etc) maar ook gezond aftrainen en (para)medische begeleiding die daar bij nodig kan zijn. 

Wij horen ook altijd graag van onze sporters hoe ze hun tijd bij ons hebben ervaren, ook voor ons een mooi leermoment, waar kunnen we nog verder verbeteren in onze diensten om de toekomstige talenten en topsporters te ondersteunen bij hun weg naar de top.

Ook de route richting TeamNL@work kunnen we met je doornemen.

Voor meer informatie neemt u contact op met Annelies Kolder [email protected]BEREIKEN HOOGSTE PUNT
TOPSPORTCAMPUS HEERENVEEN

Het is het motto van de topsport: sneller, sterker en hoger. Om te pieken op het juiste moment moeten alle details in het dagelijkse ritme van trainen, studeren, leven en wonen van atleten kloppen. In Heerenveen – Sportstad bij uitstek - wordt voortdurend nagedacht over faciliteiten die het leven van topsporters nog verder kunnen verbeteren. Zoals huisvesting in een voor atleten meest optimale vorm.

In Heerenveen wordt dat gerealiseerd door de bouw van Cunabula, een woontoren naast het IJsstadion Thialf. Cunabula (Latijns voor ‘wieg’) biedt vanaf medio volgend jaar onderdak aan sporttalenten die zijn aangesloten bij Topsport NOORD. 

“Met de komst van deze campus zijn we in staat om een grote groep topsporters en talenten uit verschillende takken van sport een (t)huis te bieden. Dichtbij de trainingslocaties maar wel als onderdeel van het breder maatschappelijk leefmilieu”. Aldus Evert Jorritsma, directeur Topsport NOORD. De wens komt uit, aan de topsportcampus Cunabula wordt druk gebouwd! Onlangs hebben we zelfs al het hoogste punt bereikt, wil je het bekijken, ga dan langs de Heremaweg in Heerenveen, middenin het Thialf-gebied, het is niet te missen.  

De met gouden linten omwikkelde gevel naar het ontwerp van architect René van Zuuk siert vanaf medio 2024 het Heerenveense straatbeeld, we zijn dan een 'Troffee' rijker!

Kijk hier de animatie 'Pieken op het juiste Moment'