Voeding

TeamNL centrum NOORD Maaltijdservice

Voeding speelt een belangrijke rol bij het leveren van trainingsarbeid en het maximaal presteren op wedstrijden. Toch is het een hele opgave om iedere dag uitgebreid te koken, naast alle uren training, eventuele opleiding en het huishouden. Daarom hebben we met de sportbonden en de coaches afgesproken dat we jullie de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van een maaltijdservice. De organisatie is simpel opgezet en het is de bedoeling dat alle TeamNL centrum NOORD topsporters op deze manier niet alleen zeker zijn van goede voeding, maar ook van een goed en regelmatig voedingspatroon. Het menu is samengesteld met een TeamNL centrum NOORD voedingsdeskundige en wordt door professionele koks verwerkt.

Zie ook onze story over de maaltijdservice.

Uiteraard ben je vrij in de keuze om gebruik te maken van deze TeamNL centrum NOORD service, maar weeg de voor- en nadelen goed af en bespreek het desnoods met je collega sporters, je coach en met je ouders. Het is natuurlijk ook gezellig en sociaal om met je collega-sporters samen te eten.


Online aanmelden d.m.v. app

De TeamNL centrum NOORD maaltijden kunnen online of d.m.v. een app geboekt worden. Indien je al een account hebt kun je je via de app of een klik op het logo ‘online afspraken’ direct inschrijven voor een maaltijd. Heb je nog geen account en wil je wel gebruik maken van de TeamNL centrum NOORD maaltijden, stuur dan een e-mail naar Cathy Steenbergen via c.steenbergen@topsportnoord.nl, dan ontvang je z.s.m. je account gegevens. Ook voor vragen/informatie kun je contact opnemen met Cathy.


Leerlijn Voeding

Het is belangrijk dat een sporter leert wat een goed voedingspatroon en eetgedrag is in relatie tot het leveren van prestaties. Meer trainen betekent niet alleen meer eten maar vooral leren de juiste voedsel keuzes te maken op het juiste moment. Uiteindelijk is voeding een onderdeel van het totale trainingsprogramma van de (toekomstige) topsporter.

Voedingsbegeleiding en –ondersteuning

Voedingsbegeleiding aanbieden op het juiste moment en op de beste manier moet ertoe leiden dat de sporters de einddoelen van de doorlopende leerlijn Voeding beheersen.

Gezien de jonge leeftijd van de sporter acht jaar voor het podium, zal de omgeving van de sporter zoals (gast)ouder  in het begin meegenomen moeten worden in de voedingsadvisering en - begeleiding. De trainer/coach zal altijd onderdeel uit moeten maken van dit proces doordat hij/zij vaak contact heeft met de sporter en daarmee een grote mate van invloed heeft op het gedrag.

Professionele voedingsadvisering en begeleiding kan zowel de talenten als topsporters ondersteunen. Vanuit de basisinformatie over sportvoeding kan uiteindelijk dieper worden ingegaan op specifieke sportvoedingsonderwerpen als suppletie.


Voedingssupplementen

Virtuoos is de partner van CTO Noord op het gebied van 100% dopingvrije voedingssupplementen. Dit Nederlandse bedrijf ontwikkelt kwalitatief hoogwaardige vitamines en mineralen voor (top)sporters en heeft op dit moment de grootste dopingvrije sportsupplementen-lijn ter wereld. 

NZVT

Virtuoos producten zijn dus altijd NZVT (Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport) gekeurd door de Nederlandse Dopingautoriteit. Jij hoeft je dus geen zorgen te maken over kwaliteit en veiligheid.

De samenwerking tussen CTO Noord en Virtuoos betekent dat CTO sporters met 35% topsportkorting kunnen bestellen in de webshop van Virtuoos. 

Mocht je hier gebruik van wensen te maken, dan kun je een e-mail sturen naar Cathy Steenbergen, c.steenbergen@topsportnoord.nl

Voorwaarde is dat je in het bezit bent van een A, Selectie, HP, IT of NT status.