Wat is het TeamNL centrum NOORD

TeamNL centra, home of TeamNL

Onder de naam Centrum voor Topsport en Onderwijs, werden in 2009 vier TeamNL centra geaccrediteerd. Later is er daar nog een bijgekomen. 

De TeamNL centra vormen sindsdien een onmisbare schakel binnen de topsportinfrastructuur. De TeamNL centra bieden hoogwaardige faciliteiten en diensten voor de (Talent)TeamNL programma’s die onder regie van de betrokken sportbond staan. De sporter vindt hier faciliteiten als de trainingsaccommodatie, huisvesting, voeding en onderwijs en specialistische begeleiding zoals (para-)medische begeleiding, strength & conditioning, voedingsbegeleiding en topsportleefstijl coaching dicht bij elkaar.

Er zijn nu vijf TeamNL centra, te weten:

• Sportcentrum Papendal;

• Brabant Sport;

• Topsport Amsterdam;

• Topsport Noord;

• CTO Metropool.

Thuisbasis voor TeamNL

Als TeamNL centrum NOORD faciliteren we 8 TeamNL en TalentTeamNL programma’s. Dit doen we om ervoor te zorgen dat topsporters en talenten zich optimaal kunnen voorbereiden op het hoogste podium. Een optimale topsportinfrastructuur is daarbij noodzakelijk. Uitgangspunt hierbij is dat we de beste sporters met de beste coach op één locatie met de beste faciliteiten bij elkaar brengen. Wij zijn Topsport NOORD, home of TeamNL.

Organisatie

“Vanaf de eerste accreditatie in 2009 hebben we in het Noorden gebouwd aan een sterke topsportinfrastructuur. Daarmee hebben we een heleboel talenten en topsporters kunnen faciliteren en een bijdrage geleverd aan hun (inter)nationale en olympische prestaties in meerdere takken van sport”. Aldus Evert Jorritsma, directeur / bestuurder Topsport NOORD. “We zijn er trots op dat we ook voor de komende vier jaar geaccrediteerd zijn en kijken ernaar uit om samen met onze regionale en landelijke partners weer veel (Talent) TeamNLers te faciliteren op weg naar de wereldtop.”

Garanties op medailles bestaan niet, maar een goede voorbereiding op topprestaties is een kwestie van organiseren. Het jarenlange traject van talentontwikkeling tot en met het begeleiden en faciliteren van topsporters, wil het TeamNL centrum NOORD zo goed mogelijk verzorgen. Het TeamNL centrum NOORD doet dat als onderdeel van de organisatie Topsport NOORD in samenwerking met o.a. Sportstad Heerenveen, IJsstadion Thialf, sc Heerenveen, NOC*NSF, Sportmedisch Centrum (TMS) en vele andere partners.

Op dit moment zijn als bonden betrokken bij ons TeamNL centrum NOORD, de KNSB, KNGU, KNZB en JBN. 

Wij hebben de ambitie om voor meerdere wintersporten het voorbereidingscentrum te zijn voor de Olympische Spelen.