Huisvesting

Nieuwbouw Topsport  Campus Heerenveen

Onder de rook van ijsstadion Thialf wordt aan de Heremaweg in Heerenveen gebouwd aan een nieuwe Topsport Campus. Het plan omvat onder andere een woontoren met 112 appartementen, waarvan 80 stuks bedoeld voor topsporters en sporttalenten die zijn aangesloten bij Topsport NOORD. Met de komst van deze campus zijn we in staat om een grote groep topsporters en talenten uit verschillende takken van sport een (t)huis te bieden. De locatie van de Topsport Campus is dichtbij de trainingslocaties maar wel als onderdeel van het breder maatschappelijk leefmilieu.

In het nieuwe woongebouw zullen straks alle omgevingsfactoren optimaal zijn voor topsporters en talenten in ontwikkeling.

Het ontwerp van de woontoren komt van de hand van prijswinnend architect René van Zuuk. De gevel is als het ware omwikkeld met gouden linten ‘De Trofee’, verwijzend naar de gouden medailles die nagestreefd worden. Het markante gebouw wordt voorzien van 500 zonnepanelen zodat er straks energieneutraal gebruik wordt gemaakt van alle voorzieningen.

Inmiddels is het hoogste punt in de bouw van de woontoren bereikt. Naar verwachting zal de complete bouw rond april 2024 worden voltooid.

Cunabula

Met de komst van de Topsport Campus onderscheidt Heerenveen zich door dusdanige randvoorwaarden te creëren zodat het sporttalent maar ook de topsporter zich optimaal kan ontplooien. In combinatie met andere topsportfaciliteiten zoals Thialf, de Epke Zonderland turnhal, het Abe Lenstrastadion en de faciliteiten van Sportstad Heerenveen is Heerenveen met recht een bakermat voor toekomstige sportkampioenen. Het nieuwe gebouw in het Thialf-gebied draagt daarom straks de naam Cunabula, wat in het Latijn wieg en dus bakermat betekent. Een officiële onthulling en opening volgt wanneer de bouw gereed is.

Naast de huisvesting van de TeamNL programma’s vallend onder Topsport NOORD, biedt Cunabula aan meerdere andere functies onderdak. Op de begane grond van de woontoren wordt een gezamenlijke leefruimte gecreëerd voor de topsporters, met ruimtes om gezamenlijk te eten, ontspannen en samenkomen. In een 5000 m2 grote hal zijn tevens Padel Friesland, Sport- en Lifestylecenter Balans, Bronya Boxing, marketing agency Driffen gevestigd. Tevens zullen er enkele fysiotherapie ruimtes zijn en het hart van het gebouw krijgt een sociaal karakter met werkplekken, horeca en een vergaderruimte. 

Kijk mee bij 'Een dag op de bouw'

Gastgezinnen

Voor jongere sporters die nog niet zelfstandig kunnen wonen, heeft TeamNL centrum NOORD een overzicht van gastgezinnen in Heerenveen en nabije omgeving. We bemiddelen in het contact tussen het gastgezin en de ouders van sporters. 

Coördinatie en kosten.

Zoek je woonruimte? Neem dan contact op met het TeamNL centrum NOORD, in een intakegesprek brengen we alles in kaart om zoveel mogelijk rekening te kunnen houden met je woon- en huisvestingswensen. De kosten voor huisvesting en verblijf zijn verschillend, het is de situatie waarvoor je kiest, die uiteindelijk bepaalt hoeveel het kost.

De nieuwe Topsport Campus

Meer info?

Neem contact op met Cathy Steenbergen.

[email protected]