TeamNL

TeamNL centra

TeamNL, dat zijn de beste sporters van Nederland, 365 dagen per jaar actief op het allerhoogste niveau. Gewone mensen, met buitengewone prestaties. De missie: het inspireren en verbinden van Nederland met de performance van TeamNL. Nederland vertegenwoordigen op de fiets, op het veld, op de baan, in het water en, waar er maar gesport wordt, de beste van de wereld zijn! Wil jij alle sporters van TeamNL volgen? Op de site van TeamNL kun je alles vinden over het programma en uitslagen van de diverse sporten.

TeamNL centra, de beste infrastructuur en begeleiding voor de beste sporters.

Om ervoor te zorgen dat topsporters en talenten zich optimaal kunnen voorbereiden op het hoogste podium is een optimale topsportinfrastructuur noodzakelijk. Uitgangspunt hierbij is het bij elkaar brengen van de beste sporters met de beste coach op één locatie met de beste faciliteiten. Dit kan dankzij de vijf TeamNL centra die we in Nederland hebben.

Met het ministerie van VWS, de sportbonden en lokale partijen, waaronder topsportorganisaties, gemeenten, provincies, onderwijs- en medische instellingen, bouwt NOC*NSF aan een efficiënte en effectieve topsportinfrastructuur. Binnen deze topsportinfrastructuur werken sporters dagelijks aan hun droom om zowel te excelleren op een mondiaal podium als in hun maatschappelijke carrière. Elk TeamNL centrum faciliteert diverse topsport- en/of opleidingsprogramma’s.

“In totaal maken zo’n 1000 topsporters van ongeveer 30 sportbonden gebruik van de faciliteiten van de TeamNL centra”.


Voorzieningen TeamNL

Op de site van NOC*NSF kun je meer vinden over alle voorzieningen die vanuit NOC*NSF beschikbaar zijn voor de sporters van TeamNL.


TeamNL@work

ELKE DAG BETER WORDEN. STERKER, SNELLER. GRENZEN VERLEGGEN. DROMEN VERWEZENLIJKEN. Dat is topsport, maar topsport is niet voor altijd. 

Na je topsportloopbaan begint je volgende carrière of ga je daarmee verder. Op weg naar nieuwe dromen en doelen. Het is goed om daar al tijdens je sportcarrière over na te denken. Ook omdat het einde van je topsportloopbaan niet altijd te plannen is. Denk maar aan een blessure waardoor je noodgedwongen moet stoppen. Wacht dus niet met het voorbereiden op je volgende carrière. 

De voorbereiding op je volgende carrière is een continu proces. Het vraagt tijdens en na je topsportcarrière volop aandacht. Wij helpen je met onze partners daarbij op het gebied van:

• Combinatie topsport en onderwijs

• Loopbaanplanning

• Groepscoaching

• Coaching op de werkvloer

• Arbeidsmarktoriëntatie (stages en werk(ervarings)plekken)

• Psychisch/psychosociaal vlak

Kijk voor meer informatie of een intakegesprek op de site van TeamNL@work