CTO

Het topsportbeleid van NOC*NSF richt zich op een vaste positie bij de tien beste landen van de wereld. Belangrijkste voorwaarde daarvoor is dat topsporters zich optimaal kunnen voorbereiden op hun topsportprestaties. Ministerie van VWS, NOC*NSF en de sportbonden hebben daarom ingezet op het bij elkaar brengen van topsportprogramma’s op een locatie met de beste faciliteiten. In Nederland zijn daarvoor vanaf september 2009 Centra voor Topsport en Onderwijs (CTO) opgericht op vier plaatsen; in Amsterdam, Papendal, Eindhoven en Heerenveen. Uniek aan deze centra is dat trainingsfaciliteiten, huisvesting, onderwijs en (para)medische en andere specialistische begeleiding dicht bij elkaar te vinden zijn. Als topsporter kun je daardoor helemaal bezig zijn met trainingen en wedstrijden en verspil je geen tijd meer aan reizen en zoeken naar de accommodatie en begeleiding die je toch nodig hebt. Als CTO Heerenveen verzorgen wij dus die randvoorwaarden, zodat de sporters zich kunnen richten op trainen en maximaal presteren.

Organisatie

Garanties op medailles bestaan niet, maar een goede voorbereiding op topprestaties is een kwestie van organiseren. Het jarenlange traject van talentontwikkeling tot en met het begeleiden en faciliteren van topsporters, wil het CTO Heerenveen zo goed mogelijk verzorgen. Het CTO doet dat als onderdeel van de organisatie Topsport NOORD in samenwerking met o.a. Sportstad Heerenveen, IJsstadion Thialf, sc Heerenveen, NOC*NSF, Sportmedisch Centrum (TMS) en vele andere partners.

Nieuws

Beperkte telefonische bereikbaarheid kantoor (05 dec 2016)

I.v.m. de verhuizing naar een nieuwe kantoorlocatie is Topsport NOORD / CTO Heerenveen momenteel telefonisch lastig te bereiken ...

Meer nieuws »

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Bezoek onze twitter pagina »