Wat is de Nationale (Top)sport Polis van Zilveren Kruis Achmea (partner van NOC*NSF)?


Per 1 januari 2014 is de Nationale Topsportpolis van Zilveren Kruis Achmea beschikbaar voor alle A-, B- en HP-sporters in de groepen 1-3. Zilveren Kruis en NOC*NSF bieden samen een zorgverzekering aan die alle sportmedische zorg biedt die een topsporter nodig heeft! In lijn met het focusbeleid van NOC*NSF wordt de Topsportpolis alleen aangeboden aan statushoudende topsporters in de topsportprogramma’s groep 1 tot en met 3.

Wat is de Topsportpolis?
De Topsportpolis is een zorgverzekering die op maat is gemaakt voor topsporters met alle sportmedische ondersteuning waar topsporters veel gebruik van maken. Het is een pakket dat bestaat uit zowel een basisverzekering, een aanvullende verzekering en het Beter Af Topsport Pakket met een aantal specifieke topsport-items die in geen enkele andere polis wordt aangeboden.

Je krijgt onder andere:
• Topsportanalyse en Groot Sportmedisch onderzoek 100% vergoed (beiden 1 keer per 2 jaar)
• Onbeperkte fysio – en manuele therapie (op medische indicatie)
• Blessureconsulten sportartsen 100% vergoeding
• Aanvullende diagnostiek 100% vergoeding (MRI’s, echo’s, röntgen foto’s en bloedonderzoek)
• Preventief bloedonderzoek (2 keer per jaar, 1 keer uitgebreid en 1 keer basis)
• Sportmassage (10 behandelingen per jaar)
• Sport diëtetiek (2 consulten, 1 intake en 1 controle bij de diëtist 100% vergoeding)
• Psychologische begeleiding (2 consulten, 1 intake en 1 controle bij een erkende psycholoog 100% vergoeding)
• Vaccinaties 100% vergoeding
• Steunzolen speciaal voor sportschoenen• Passing sportprothese en sportrolstoel

Kortom je krijgt het meest complete pakket, voor de laagste prijs en je kan zonder voorwaarden overstappen! De Topsportpolis bestaat uit een basisverzekering, de meest aanvullende verzekering die er is plus vele extra sportmedische dekkingen er gesponsord bij. Het volledige vergoedingenoverzicht is beschikbaar op de site van Zilveren Kruis Achmea  www.zk.nl/topsport  en op www.nocnsf.nl/topsporters

Wat moet ik doen om over te stappen?
    
Als je gebruik wil maken van deze unieke Topsportpolis, dan moet je zelf actie ondernemen! Dit kan vanaf 1 december, maar voor 31 december 2014.
• Ga naar de site www.zk.nl/topsport;
• Volg de stappen en maak gebruik van de digitale overstapservice (hou je BurgerServiceNummer bij de hand).
• Als je nu niet bij Zilveren Kruis Achmea bent verzekerd, zeg dan - na aanmelding bij Zilveren Kruis Achmea maar vóór 31 december 2014 - je polis op bij je huidige zorgverzekeraar.

Om de overstap maximaal te ondersteunen, wordt er door Zilveren Kruis een Topsportbalie ingericht. Deze balie is in december in bedrijf en wordt bemenst door een ex-topsporter die jouw situatie begrijpt en jouw vragen kan beantwoorden. Heb je vóór die tijd vragen, stuur dan een mail naar topsportmedisch@nocnsf.nl  Wij zijn ervan overtuigd dat jij met deze zorgverzekering maximale topsport medische ondersteuning zal krijgen en adviseren je gebruik te maken van deze unieke mogelijkheid.

A-, B- en HP-sporters in groep 4a en 4bZilveren Kruis en NOC*NSF bieden je een collectiviteitskorting aan op de Nationale Sportpolis via de sportbonden. Je krijgt hiermee 5% korting op je basisverzekering en 10% korting op de aanvullende en tandartsverzekering. Als je naast de basisverzekering ook een aanvullende verzekering afsluit krijg je gratis het ‘Beter Af Sportpakket’ met daarin goede aanvullingen voor sporters. In die aanvulling zitten onder meer extra vergoedingen voor sportmedisch onderzoek, 100% vergoeding van blessureconsulten bij een sportarts en 50 euro retour voor sportieve uitgaven. Deze aanvullende verzekering is door Sportzorg, 8 jaar op rij, verkozen als beste verzekering voor sporters. Voor meer informatie kun je gaan naar www.zk.nl/sport.

CTO Heerenveen sporters:
 
Net als voorgaande jaren willen we jullie tegemoetkomen in de kosten voor de aanvullende verzekering, naast de 10% korting die Zilveren Kruis Achmea biedt, willen wij jullie daarnaast nog eens €100,- extra tegemoetkomen op minimaal de Beter Af Plus Polis ****. Hiervoor ontvangen jullie nog instructies met declaratieformulier.
Deze Plus Polis **** is de norm voor CTO Heerenveen wanneer het gaat om het vergoeden van sportmedische kosten, anders verzekerde sporters kunnen hierdoor zelf, niet gedekte sportmedische kosten moeten vergoeden. Te denken valt aan fysiotherapie, sportarts etc.

Per 1 januari 2014 is de Nationale Topsportpolis van Zilveren Kruis Achmea beschikbaar voor alle A-, B- en HP-sporters in de groepen 1-3. Zilveren Kruis en NOC*NSF gaan samen een zorgverzekering aanbieden die alle sportmedische zorg biedt die een topsporter nodig heeft! Heb je geen topsport-status maar ben je meerderjarig en heb je een talent-status, dan kom je in aanmerking voor de Nationale Sportpolis.

Zilveren Kruis en NOC*NSF bieden je een collectiviteitskorting aan op de Nationale Sportpolis via de sportbonden. Je krijgt hiermee 5% korting op je basisverzekering en 10% korting op de aanvullende en tandartsverzekering. Als je naast de basisverzekering ook een aanvullende verzekering afsluit krijg je gratis het ‘Beter Af Sportpakket’ met daarin goede aanvullingen voor sporters. In die aanvulling zitten onder meer extra vergoedingen voor sportmedisch onderzoek, 100% vergoeding van blessureconsulten bij een sportarts en 50 euro retour voor sportieve uitgaven. Deze aanvullende verzekering is door Sportzorg, 8 jaar op rij, verkozen als beste verzekering voor sporters. Voor meer informatie kun je gaan naar www.zk.nl/sport .

CTO Heerenveen sporters:
 
Net als voorgaande jaren willen we jullie tegemoetkomen in de kosten voor de aanvullende verzekering, naast de 10% korting die Zilveren Kruis Achmea biedt, willen wij jullie daarnaast nog eens €100,- extra tegemoetkomen op minimaal de Beter Af Plus Polis ****. Hiervoor ontvangen jullie nog instructies met declaratieformulier.
Deze Plus Polis **** is de norm voor CTO Heerenveen wanneer het gaat om het vergoeden van sportmedische kosten, anders verzekerde sporters kunnen hierdoor zelf, niet gedekte sportmedische kosten moeten vergoeden. Te denken valt aan fysiotherapie, sportarts etc.

Heb je (nog) geen topsport- of talent-status maar ben je meerderjarig en ben je lid van een (bij NOC*NSF aangesloten) sportbond, dan kom je in aanmerking voor de Nationale Sportpolis.

Zilveren Kruis en NOC*NSF bieden je een collectiviteitskorting aan op de Nationale Sportpolis via de sportbonden. Je krijgt hiermee 5% korting op je basisverzekering en 10% korting op de aanvullende en tandartsverzekering. Als je naast de basisverzekering ook een aanvullende verzekering afsluit krijg je gratis het ‘Beter Af Sportpakket’ met daarin goede aanvullingen voor sporters. In die aanvulling zitten onder meer extra vergoedingen voor sportmedisch onderzoek, 100% vergoeding van blessureconsulten bij een sportarts en 50 euro retour voor sportieve uitgaven. Deze aanvullende verzekering is door Sportzorg, 8 jaar op rij, verkozen als beste verzekering voor sporters. Voor meer informatie kun je gaan naar www.zk.nl/sport.