Waar kan ik terecht met juridische vragen?


Als topsporter wil je je volledig op je sport kunnen richten en je niet bezig hoeven houden met bijzaken. Maar soms gaan er zaken spelen die je dit erg moeilijk maken en waardoor je wel wat juridische hulp en advies kunt gebruiken bij je sportcarrière. Bijvoorbeeld zaken rondom portretrecht, (sponsor)contracten, tuchtcommissie en aansprakelijkheid.

Daarom wordt vanuit de Lotto middelen (2013-2016) jaarlijks budget ter beschikking gesteld aan NL Sporter om alle topsporters met een A-, B- of HP status van NOC*NSF gratis gebruik te laten maken van de ondersteuning van NL Sporter.

Inhoud van de gratis ondersteuning door NL Sporter bevat individuele en collectieve ondersteuning Alle juridische vragen die je met betrekking tot jouw sport hebt, kun je gratis voorleggen aan NL Sporter. De ondersteuning betreft onder andere het screenen van alle overeenkomsten die op je af komen (denk aan arbeidsovereenkomsten, sponsorcontracten, topsportovereenkomsten, Olympische/Paralympische overeenkomst) maar ook ondersteuning op het moment dat er dopingkwesties spelen of als er een geschil is met je sportbond of club. Hierdoor ben je verzekerd van deskundige ondersteuning en kan je je blijven focussen op jouw sportprestaties.

Een netwerkcontact van Topsport NOORD is Verdonk Advocaten in Heerenveen. Zij zijn gespecialiseerd in sportrecht. Heb je een juridische vraag of zou je graag een eerste advies willen, neem dan eerst contact op met Topsport NOORD.

Als topsporter of talent wil je je volledig op je sport kunnen richten en je niet bezig hoeven houden met bijzaken. Maar soms gaan er zaken spelen die je dit erg moeilijk maken en waardoor je wel wat juridische hulp en advies kunt gebruiken bij je sportcarrière. Bijvoorbeeld zaken rondom portretrecht, (sponsor)contracten, tuchtcommissie en aansprakelijkheid.

Een netwerkcontact van Topsport NOORD is Verdonk Advocaten in Heerenveen. Zij zijn gespecialiseerd in sportrecht. Heb je een juridische vraag of zou je een eerste advies willen, neem dan eerst contact op met Topsport NOORD