Kan ik een financiele tegemoetkoming krijgen?


Het bedrijven van topsport is over het algemeen een kostbare zaak. Denk alleen al maar aan de kosten die (ouders van) sporters maken voor sportmateriaal, reiskosten naar school, trainingen en wedstrijden en (buitenlandse) trainingsstages. En maar zelden zal deze sportbeoefening financieel iets opleveren. Hoewel er via Topsport NOORD geen directe mogelijkheden voor financiƫle ondersteuning zijn, willen we je wijzen op de volgende initiatieven.

Het Sporttalentenfonds is een financieel fonds dat het Dagblad van het Noorden heeft opgericht en dat zich richt op sporters met een BT-, NT- en IT-status in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Klik voor meer informatie over het Sporttalentenfonds van het Dagblad van het Noorden.

Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen vanaf 4 tot en met 18 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen

Klik voor meer informatie over het Jeugdsportfonds.

Het bedrijven van topsport is over het algemeen een kostbare zaak. Denk alleen al maar aan de kosten die (ouders van) sporters maken voor sportmateriaal, reiskosten naar school, trainingen en wedstrijden en (buitenlandse) trainingsstages. En maar zelden zal deze sportbeoefening financieel iets opleveren. Hoewel er via Topsport NOORD geen directe mogelijkheden voor financiƫle ondersteuning zijn, willen we je wijzen op de volgende initiativen.

Het Sporttalentenfonds is een financieel fonds dat het Dagblad van het Noorden heeft opgericht en dat zich richt op sporters met een BT-, NT- en IT-status in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Klik voor meer informatie over het Sporttalentenfonds van het Dagblad van het Noorden.

Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen vanaf 4 tot en met 18 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen.

Klik voor meer informatie over het Jeugdsportfonds.