Nieuws

Zwemster Marrit Steenbergen op stage naar WK in Doha

Marrit Steenbergen, trainend bij RTC Drachten, is door de KNZB aangewezen om deel te nemen aan een internationale trainingsstage tijdens de Wereld Kampioenschappen korte baan in Doha van 3-7 december 2014. De jeugdzwemmster krijgt hiermee de kans kennis en ervaring op te doen met een groot internationaal toernooi en in contact te komen met toekomstige topzwemmers.

De wereld zwembond FINA nodigt 350 jonge zwemmers uit voor een trainingsstage op het WK korte baan in Doha. Elke land mag 2 jeugdzwemmers, een jongen en een meisje, hiervoor aanwijzen. Voor Nederland heeft de KNZB de jonge talenten Marrit Steenbergen (2000) en Nyls Korstanje (1999) uitgekozen. Beide zwemmers trainen bij een Regionaal Trainingscentrum van de KNZB. Trainer en coach Frank Bosma gaat mee als begeleider.

Het speciale ‘Ýouth Program’ is bedoeld om jonge getalenteerde zwemmers te inspireren en te motiveren om de sterren van de toekomst te worden. Het programma bestaat uit lezingen, workshops in sportwetenschap, trends in training technieken, team activiteiten, sightseeing Doha en uiteraard het bijwonen van de finales van de 12e FINA World Swimming Championships (25m) voor zowel de zwemmers als de coaches. FINA organiseert dit eerste Doha 2014 Youth Program in samenwerking met Qatar OlympicCommittee en de lokale organisatie van WK Doha 2014.

« Ga terug