Nieuws

Zilver centraal op dag 10 van Olympische Spelen

Zeilster Marit Bouwmeester en de springruiters zorgden op de tiende dag van de Olympische Spelen voor Nederlands succes, door beide de zilveren medaille te winnen.

De zeilster uit het Friese Wartena ging de finale in met drie andere kanshebbers voor goud. Marit ging helemaal voor goud, iets waar ze vier jaar lang keihard voor getraind heeft. Uiteindelijk werd het zilver; de Chinese Lijia Xu profiteerde optimaal van de voor haar ideale omstandigheden en sleepte verdiend het goud in de wacht. Een paar uur na de race besefte Marit wel dat ze de afgelopen week erg goed heeft gevaren en kon ze blij zijn met zilver.

De springruiters met Noorderlingen Jur Vrieling en Marc Houtzager in de gelederen, pakten in de landenwedstrijd tevens zilver net achter de ruiters van Groot-Brittanië. Het was erg spannend en een barrage moest uiteindelijk de beslissing brengen welk land het goud mee naar huis zou nemen. De Britten bleken hierin de sterkste, maar Nederland kan ook zeer tevreden zijn met het zilver.

Kortom een topdag voor Nederland met een mooi zilveren randje!

« Ga terug