Nieuws

Topsporter of Talent? Check je zorgverzekering!

Het is weer de tijd van het jaar om je zorgverzekering eens goed onder de loep te nemen. Met name in de vergoedingen van sportgerelateerde zorg (sportarts, sportfysio, sportdiëtist, sportkeuringen, sportbrillen, etc.) zijn er veel verschillen bij de verzekeraars onderling, maar ook binnen de verschillende pakketten. Verdiep je goed in je eigen verzekeringssituatie om niet voor financiële sportmedische tegenvallers te komen staan. 

In navolging van NOC*NSF adviseren wij ook dit jaar weer de Nationale Sportpolis van Zilveren Kruis Achmea. Bij een aanvullende verzekering krijg je gratis het "Sportpakket". De collectieve kortingsregeling (via de sportbonden) die hier bij hoort is 5% korting op de basisverzekering en 10% op de aanvullende- en tandarts verzekering. Meer info op www.zk.nl/sport

* Deze aanvullende verzekering kent echter een medische selectie, dit houdt in dat niet iedereen automatisch wordt geaccepteerd als nieuwe klant. Wij adviseren om vooral te letten op de mogelijkheden voor tegemoetkomingen in kosten voor sportarts, fysiotherapie en (sport)diëtetiek.

* In tegenstelling tot de Topsportpolis (voor A-, B- en HP-sporters uit cat. 1-3) mogen op de Sportpolis wel partners en kinderen meeliften op de collectiviteit. In dit geval is er zelfs een uitzondering, want ook talenten die lid zijn van een sportbond kunnen 'rechthebbende' van de collectiviteit zijn ook als zijn/haar ouders niet zo sportief zijn (geen lidmaatschap van een sportbond hebben).

Kijk ook op onze website bij TopLink voor meer vragen (en antwoorden) over zorgverzekeringen.

« Ga terug