Nieuws

THIALF & Topsport NOORD ontvangen SPORTINNOVATOR CENTRUM award

thialf-topsport-noord-ontvangen-sportinnovator-cen

Afgelopen dinsdag 9 februari kreeg het samenwerkingsverband van Sportcentrum Thialf en Stichting Topsport NOORD uit handen van Maurits Hendriks de award van CENTRUM SPORTINNOVATOR uitgereikt. Daarmee zijn zij onderdeel van een groot KENNIS- en INNOVATIE netwerk geworden wat onder auspiciën van ministerie van VWS en NOC*NSF in de komende jaren kennis en ervaring uit de (top)sport wil delen en ophalen bij andere werkvelden die met sport, gezondheid en vitaliteit hebben te maken, maar zeker ook met het bedrijfsleven, om innovaties uit de sport op de markt te krijgen.

Het nieuwe Thialf zal vanaf 2017 plaats bieden aan het SPORTLAB en samen met Sportstad Heerenveen en Topsport NOORD het netwerk vormen met partners zoals de Universiteiten van Groningen en Amsterdam, het bedrijfsleven met de Businessclub van Thialf en KNSB als sportbond die het initiatief ondersteunen en het netwerk versterken.

Samen gaan ze zorgen voor meer rendabele sportinnovaties die bijdragen aan meer en betere prestaties in de topsport, een hogere sportdeelname en het bevorderen van een actievere leefstijl bij Nederlanders. Sportinnovator Centrum Thialf zal zich vooral richten op het verzamelen van onderzoeksdata en innovaties die de topsport brengt en die i.s.m. partners bruikbaar en toepasbaar te maken voor de breedtesport maar ook voor andere doelen als onderwijs, gezondheidzorg, etc.

« Ga terug