Nieuws

Route richting het podium via docenten LO?!

Aankondiging bijeenkomst 18 sept. 2014 - Papendal

De identificatie en ontwikkeling van talent naar topsporter is een complex proces met meerdere routes die kunnen leiden naar het podium. In dit kader organiseert NOC*NSF een bijeenkomst voor docenten LO waarin zij hier niet alleen meer over krijgen te horen, maar ook krijgen te zien en zelf kunnen ervaren!

Met het oog op de ambitie om zoveel mogelijk kinderen een kans te geven hun talenten optimaal te benutten stelt NOC*NSF samen met sportbonden talentidentificatieprogramma’s op. Hierin wordt talent en de potentie tot doorontwikkeling van kinderen vastgesteld en wordt de route richting het podium zichtbaar gemaakt. NOC*NSF streeft er naar dat de jeugd in de leeftijd van 12 tot 18 jaar niet alleen zijn of haar eigen talent leert kennen, maar ook weet welke mogelijkheden dit met zich meebrengt. Met als uiteindelijke doel het podium op de Olympische of Paralympische Spelen!

Docenten LO kunnen in dit proces een belangrijke rol spelen en zijn als geen ander in staat om met hun kennis en expertise de sportpotentie van hun leerlingen goed vast te stellen. NOC*NSF wil graag samen met docenten deze kennis verder door ontwikkelen. Tegelijkertijd geeft NOC*NSF een inkijk in de verschillende wegen die kunnen leiden naar het podium. Want het feit dat een zeer gemotiveerde jongen van 13 niet mee kan in de top van het tennis, betekent nog niet direct dat hij zijn ambitie om de beste van de wereld te worden, moet laten varen…

Je bent van harte welkom op het Nationaal Sportcentrum Papendal, op donderdag 18 september van 17-21 uur. Wil je erbij zijn? Laat hier je mailadres achter en we houden je op de hoogte!

Deze bijeenkomst zal ook worden aangemeld bij registerleraar.nl.

Voor meer informatie: neem contact op met Wesley van der Voorden, via wesley.vandervoorden@nocnsf.nl of 026 483 4638.

« Ga terug