Nieuws

Road to Rio

road-to-rio-2015-10-18

Met nog ongeveer 10 maanden te gaan tot de Olympische en Paralympische Spelen in Rio de Janeiro wordt de lijst met Nederlandse (en Noordelijke) deelnemers en/of teams steeds langer. Welke Noorderlingen (bijna) zeker zijn van deelname hebben we alvast voor je op een rijtje gezet. De individuele deelnemers aan de teamsporten (zoals roeien, hippische teams, rolstoelbasketbal etc.) worden pas in een later stadium definitief bekend gemaakt door de betreffende bondscoaches. Wel hebben we gemeend een aantal Noorderlingen te benoemen die mogelijk in aanmerking komen voor deze teams. Daarbij proberen we natuurlijk zo volledig mogelijk te zijn, maar kan het zijn dat we iemand vergeten.    

Wanneer is definitieve deelname en uitzending een feit?
Na afloop van de kwalificatieperiode (en indien van toepassing na interne selectieprocedure) doet de bond een voordracht voor uitzending. Deze voordracht kan pas door NOC*NSF in behandeling worden genomen nadat de toewijzing van quotumplaatsen door de internationale federatie heeft plaatsgevonden. Als de voordracht voor uitzending gehonoreerd is, is de sporter verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen.

Klik hier voor gekwalificeerden OS
Klik hier voor gekwalificeerden PS

(Mogelijke) Noordelijke deelnemers Olympische Spelen|* Zeilen (Laser Radial):  Marit Bouwmeester (Warten)
* Atletiek (Marathon):  Andrea Deelstra (Dwingeloo/Apeldoorn)
* Team Springen (hippisch): Mogelijk Jur Vrieling (Holwierde)
* Roeien:   Mogelijk Joris Pijs en Rogier Blink(Groningen/Amsterdam) 

(Mogelijke) Noordelijke deelnemers Paralympische Spelen
* Paradressuur: Mogelijk Rixt van der Horst (Grou)
* Rolstoelbasketbal: Mogelijk Daphne van der Broek (Sneek/Arnhem), Quinten Zantinge (Havelte) en Gijs Even (Coevorden/Arnhem)
* CP-voetbal: Mogelijk Stefan Boersma (Joure), Kasper Stroes (Drachten/Nijmegen), Teddy Witjes (De Knipe)

Wil je weten over hoeveel dagen, uren, minuten en seconden de Spelen beginnen? Klik dan hier.

« Ga terug