Nieuws

NOC*NSF Talentdag op CTO Heerenveen

Op zondag 2 november jl werden de deuren van de vier CTO’s in Heerenveen, Eindhoven, Papendal en Amsterdam geopend onder het thema ‘’Ik wist niet dat ik het in me had’’. Scholieren binnen het middelbaar onderwijs konden zich opgeven voor deze Talent dag om zijn/haar talent te laten zien aan NOC*NSF. Na een selectieprocedure die na de inschrijving via de site plaats heeft gevonden, zijn uit de 500 aanmeldingen 300 sporters geselecteerd.

In Heerenveen werden 3 profielen getest namelijk ‘Lang & Sterk’,’Snel & Explosief’ en ‘Uithoudingsvermogen’. De dag begon met het profiel ‘lang & sterk’ waar dertien potentiële talenten zich zondagochtend aan de inschrijfbalie melden. Nadat de fotograaf iedere sporter op de foto had gezet, werden ze door de directeur van CTO Heerenveen , Willem Veldman, toegesproken. Na de intro vertelde projectleider van NOC*NSF, Ben Jongejan, over hoe de rest van de dag voor de sporters er uit kwam te zien. Alle categorieën moesten een aantal testen afleggen die een beeld gaven van de belangrijke elementen in hun sportprofiel.

Na de categorie ‘Lang & Sterk’ waren de sporters binnen de categorie ‘Snel & Explosief’ aan de beurt. Ook hier meldden zich dertien sporters in Heerenveen. Na de briefing gingen ze de sporthal in en daar gaven de sporters alles om goede testuitslagen te behalen. Elke sporter was fanatiek en genoot van de allure van deze dag. De laatste shift sporters vielen onder de categorie ‘uithoudingsvermogen’ en waren met drieëndertig man/vrouw sterk. Deze groep moest zowel op het ‘droge’ testen afleggen als in het water. Twee bondcoaches van de Nederlandse Triatlon Bond waren bij deze categorie aanwezig en hebben alles nauwlettend gevolgd. Na elke shift werd nog een afsluitend verhaal verteld en de deelnemers werd meegedeeld dat de testuitslagen ongeveer een week op zich laten wachten.

We bedanken de sporters voor hun fantastische inzet en enthousiasme en ook zeker een waardering voor de ouders/verzorgers die fanatiek hun talent aanmoedigden. 

Hopelijk zien we op termijn een aantal van de deelnemers terug op één van de vier CTO’s.

Lees hier het Nieuwsbericht van NOC*NSF over de Talentdag.

« Ga terug