Nieuws

Nationale zwemtop bij KNZB Challenger in Drachten op 15 februari 2014

Op zaterdag 15 februari is Drachten het decor van de eerste KNZB Challenger. De nationale selecties testen in eigen land hoe ze er voor staan in voorbereiding op het internationale wedstrijdseizoen. Regionale zwemmers hebben bij de Challenger de kans om uit te komen tegen de nationale toppers. Uniek in Drachten is de deelname van Ranomi Kromowidjojo op de 100 meter vrije slag bij de mannen.

Na de trainingsstage in Thailand is de KNZB Challenger in Drachten de eerste wedstrijd dit jaar voor de nationale zwemploeg. Onder andere Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Inge Dekker en Sebastiaan Verschuren doen mee. Ook de zwemmers die in het RTC/ aspirant NTC Drachten trainen zijn rijkelijk vertegenwoordigd. 

Een uniek schouwspel wordt de 100 meter vrije slag bij de mannen, waar ook Ranomi Kromowidjojo op de startblokken zal staan.

De KNZB Challengers zijn een serie van drie tot vier wedstrijden per jaar. De Challenger in Drachten is twee maanden voor de Swim Cup Eindhoven, het laatste kwalificatie moment voor het EK lange baan in Berlijn.

Ook de nationale selectie gehandicapten zwemmen verschijnt aan de start, waaronder de in Drachten trainende wereldrecordhouder Olivier van der Voort.

De eerste Challenger wordt georganiseerd in samenwerking met DZ&PC. De wedstrijden worden gehouden in het 8 banen 50 meter bad in Zwemcentrum De Welle, dat beschikt over de nieuwste internationale startblokken en elektronische tijdwaarneming. De wedstrijden beginnen om 15.00 uur.

De startlijsten en uitslagen zijn te zien op livetiming.

« Ga terug