Nieuws

Nationaal Coach Congres - vrijdag 12 dec.

Na een geslaagd Nationaal Coach Congres 2013, waar het vak coachen werd bekeken vanuit 3 grensoverschrijdende werelden (krijgsmacht, dans en topsport), laten NLcoach en NOC*NSF dit jaar een ‘nieuwe wereld’ voor de deelnemende coaches open gaan. Op een inspirerende en attractieve wijze laten ze zien wat de wereld van muziek kan betekenen voor trainers en coaches in de sport!

Op 12 december 2014 zal het Hotel- en congrescentrum Papendal het decor vormen van het door NLcoach en NOC*NSF georganiseerde Nationaal Coach Congres. Het congres start om 15.15 uur en zal om 21.20 uur eindigen.
Tijdens het congres laten ze de deelnemers kennismaken met de muziekwereld. Met programma’s als Idols, The X-Factor en The Voice of Holland heeft de muziekwereld ruimschoots laten zien dat het vak coachen een prominente rol inneemt in de begeleiding van aanstormend talent. Wat kunnen wij, als sportwereld, van de muziekwereld leren als het gaat om mentale training, talentherkenning-/ontwikkeling, teambuilding, emotie en gedragsbeïnvloeding? Daarnaast wordt de rol van de coach in beide werelden tegen elkaar afgezet. Is de rol van de coach in de muziekwereld faciliterend, instructief, motiverend/stimulerend of juist heel dirigerend? En hoe verhoudt zich dat naar de sport?
In dit op voorhand boeiende en interactieve programma, dat onder leiding staat van dagvoorzitter Tom van ’t Hek, wordt aan de hand van inleidingen van diverse professionals een voortdurende vertaalslag gemaakt naar de praktijk van de sportcoach.

Voor de volledige informatie over het congres en aanmelden zie: http://www.nlcoach.nl/congressen/de-coach-als-dirigent/

« Ga terug