Nieuws

Johan Cruyff University vanaf 2015 in Groningen van start

johan-cruyff-university-vanaf-2015-in-groningen-va

De Johan Cruyff University Groningen gaat van start! Speciaal voor topsporters biedt de Johan Cruyff University, onderdeel van het Instituut voor Marketing Management van de Hanzehogeschool Groningen, de mogelijkheid om in vier jaar een hbo-diploma te behalen. In de hbo-opleiding Sportmarketing voor Topsporters, leerroute van de opleiding Commerciële Economie, wordt rekening gehouden met de topsportcarrière van de student. Een unieke kans om zowel in de sport als op school uit te blinken!

Leef jij op dit moment voor je sport, maar wil je ook na jouw sportcarrière blijven werken in de sportwereld? Ben je profvoetballer en wil je later aan de slag bij de KNVB? Ga jij naar de Olympische Spelen en zou je over een paar jaar de spelen zelf willen organiseren? Of ben je wielrenner bij een goed gesponsorde ploeg en zou je later deze sponsors zelf willen binnenhalen? Dan is de hbo-opleiding Sportmarketing, leerroute van de opleiding Commerciële Economie, aan de Johan Cruyff University Groningen geschikt voor jou. Met deze opleiding bereid je je voor op een succesvolle loopbaan in de commerciële wereld van de sport!

De opleiding gaat in september 2015 van start. De Johan Cruyff University Groningen biedt een hbo-opleiding waarbij je topsport en studie goed kunt combineren. Ze stimuleren topsportende studenten niet alleen het beste uit zichzelf te halen in hun sport, maar ook in hun studie. Door flexibiliteit en een programma op maat is het mogelijk om ook aan je sportieve verplichtingen, zoals een wedstrijd in het buitenland of een trainingskamp, te blijven voldoen. Ze gaan twee à drie dagen naar school en studeren veel zelfstandig en 'op afstand'. Hierdoor kunnen ze ook tijdens hun sportieve prestaties actief blijven voor de opleiding.
De Johan Cruyff University Groningen gaat onderdeel uitmaken van een internationaal academisch sport-netwerk, dat bestaat uit 6 Cruyff Institutes wereldwijd en 3 Cruyff Universities en 5 Cruyff Colleges in Nederland. Sinds de start in 1999 zijn er ruim 5.000 studenten en alumni in totaal, waarvan ongeveer de helft uit Nederland afkomstig is.

Johan Cruijff: "In mijn ervaring bezitten sporters een aantal specifieke kwaliteiten. Ze zijn bijvoorbeeld betrokken en prestatie- en doelgericht. Met dergelijke kwaliteiten en de juiste opleiding, kunnen ze succesvolle professionals worden in de sportwereld. Niemand kan de belangen van de sport beter dienen dan iemand met het hart van een sporter."

« Ga terug