Nieuws

Is jouw zorgverzekering topsport-proof?

Het is weer het moment van het jaar om goed te kijken naar de zorgverzekeringen, met name als het gaat om kosten voor topsportzorg ontstaan hier landelijk grote verschillen. We willen jullie graag informeren over de volgende wijzigingen. In het verleden hadden wij als Topsport NOORD goede collectieve afspraken met De Friesland Zorg. Voor 2014 is dat niet langer van toepassing en volgen wij het beleid van NOC*NSF om aan te sluiten bij Zilveren Kruis Achmea.

Situatie 2014:

A, B en HP sporters (in cat. 1-3 sporten): NOC*NSF heeft zeer goede afspraken kunnen maken over een unieke aanvullende verzekering, de Topsportpolis. Wij raden al deze status houdende sporters ten zeerste aan over te stappen op dit unieke aanbod. Jullie betalen de basisverzekering en krijgen deze Topsportpolis gratis aangeboden, ter vervanging van de oude Achmea vouchers. Meer info zie www.zk.nl/topsport
Deze Topsportpolis is de norm voor CTO Heerenveen wanneer het gaat om het vergoeden van sportmedische kosten, anders verzekerde sporters met A, B of HP status kunnen hierdoor zelf de niet gedekte sportmedische kosten moeten vergoeden.

IT, NT en Belofte sporters: In navolging van NOC*NSF adviseren wij jullie over te stappen naar Zilveren Kruis Achmea Beter Af – Nationale Sportpolis met de aanvullende verzekering Plus Polis ***. Jullie komen in aanmerking voor de Nationale Sportpolis en de collectieve kortingsregeling die hier bij hoort is 5% korting op de basisverzekering en 10% op de aanvullende verzekering en een gratis Sport Pakket. Deze is voor het 7e jaar op rij als beste uit de test gekomen van vergelijkingssite www.sportzorg.nl Voor meer informatie zie www.zk.nl/sport

CTO Heerenveen sporters: Net als voorgaande jaren willen we jullie tegemoetkomen in de kosten voor de aanvullende verzekering, naast de 10% korting die Zilveren Kruis Achmea biedt, willen wij jullie daarnaast nog eens €100,- extra tegemoetkomen op minimaal de Beter Af Plus Polis ***. Hiervoor ontvangen jullie nog instructies met declaratieformulier.
Deze Plus Polis *** is de norm voor CTO Heerenveen wanneer het gaat om het vergoeden van sportmedische kosten, anders verzekerde sporters kunnen hierdoor zelf, niet gedekte sportmedische kosten moeten vergoeden. Te denken valt aan fysiotherapie, sportarts ect.

Belangrijk in deze is om voor 31 december 2013 de oude verzekering af te melden en voor 1 februari 2014 te zijn aangemeld bij de nieuwe verzekering. Voor de Topsportpolis geldt dat voor 1 januari 2014 overstappen wenselijk is.

Bij statusverlies na 1 januari, kunnen sporters nog 3 maanden gebruik maken van de Topsportpolis; daarna volgt een passend aanbod voor de rest van het jaar vanuit Zilveren Kruis Achmea. Bij het verkrijgen van een status na 1 januari, is een upgrade naar de Topsportpolis per direct mogelijk indien de betreffende sporter al bij de Achmea (groep) is aangesloten. Voor sporters die niet zijn aangesloten bij de Achmea groep is een overstap na 1 januari wettelijk niet mogelijk.

Daarnaast is het wettelijk eigen risico dit jaar vastgesteld op €360,- wij adviseren om hier geen vrijwillig eigen risico boven op te nemen. De kosten hiervan wegen niet op tegen de reductie in maandprijs.

Voor meer informatie kunt u in eerste instantie terecht bij de betrokken verzekering, onze website http://topsportnoord.nl/ of u kunt even contact opnemen via e-mail of telefonisch.

« Ga terug