Nieuws

Inloopspreekuur fysiotherapie in Groningen – Flytta/MCZ

inloopspreekuur-fysiotherapie-in-groningen-flyttam

Namens Fysiotherapiepraktijk Medisch Centrum Zuid-Flytta zijn er al acht jaar lang fysiotherapeuten aan het werk op de Topsport Talentschool (TTS) Groningen van het H.N. Werkman College (locatie Melisseweg). Vanwege een grotere vraag naar herstel & revalidatie zijn ze dit gaan intensiveren. Sinds anderhalf jaar zijn ze elke dag beschikbaar voor blessures en vragen op medisch gebied van (top)sporters. 

Hierbij willen zij de communicatie tussen sporter, ouder en trainer optimaliseren zodat alle partijen op de hoogte zijn van de blessure en het revalidatieproces.
De fysiotherapeuten zijn gevestigd in de kracht-oefenruimte van de Topsport Talentschool. Zij zitten op de school zelf om elk moment bereikbaar te zijn voor sporters en ze het makkelijker te maken in de al drukke reis- en trainingsschema’s zodat ze op school naar de fysiotherapeut kunnen. 

Bezoeken aan de fysiotherapeut worden gedeclareerd via de zorgverzekeraar, wat vaak geen probleem is omdat sporters < 18 jaar (voor minimaal 18 behandelingen per klacht per jaar) verzekerd zijn via de basisverzekering. 

De aanwezige fysiotherapeuten op de TTS zijn werkzaam bij Medisch Centrum Zuid-Flytta, ze zijn beschikbaar voor een ieder met vragen over blessure en/of preventie. Uit welke tak van sport dan ook. Na beoordeling van de klachten wordt beoordeeld of er gebruik moet worden gemaakt van onze korte lijnen (UMCG, Martini ZKH, SMA Noord) of dat ze zelf kunnen starten met het behandeltraject. Indien nodig wordt er diezelfde week een echo gemaakt welke zij zelf afnemen. 

Er zijn 2 fysiotherapeuten werkzaam op deze locatie.
• Malou Alferink
Aanwezig op: maandag, woensdag en vrijdag
Fysiotherapeut en Bewegingswetenschapper
Met name veel ervaring op het gebied van voetbal, handbal en basketbal
06-11519395 / malou.alferink@medischcentrumzuid.nl

• Jacco Nijkamp
Aanwezig op: dinsdag en donderdag
Fysiotherapeut en Manueel therapeut i.o.
Met name veel ervaring met volleybal en schaatsen
06-27262527 / jacco.nijkamp@medischcentrumzuid.nl

Zij staan klaar voor ieders vragen en klachten van maandag tot en met vrijdag van 08:00-17:00
Een afspraak maken kan op de volgende manieren:
- Contact op te nemen met Jacco of Malou via bovenstaande contactgegevens
- http://www.topsporttalentschoolgroningen.nl/leerlingen/fysiotherapie.html
- Even aankloppen in de fitness ruimte van de Topsport Talentschool Groningen (Melisseweg)

« Ga terug