Nieuws

Het Fryske Parasporthelden team

het-fryske-parasporthelden-team-2013-11-12

Dit bijzondere team bestaat uit tien Friese getalenteerde, fysiek beperkte sporters met Alyda Norbruis (Ureterp) als vlaggendraagster. Alyda was de zilveren medaille winnares tijdens de Paralympische Spelen in London in 2012. De talenten willen gehandicaptensport naar een hoger niveau tillen. Zij ervaren het zelf: gehandicaptensport krijgt te weinig aandacht. Daar moet verandering in komen.

Het ‘Fryske Parasporthelden’ team is een initiatief van Sport Fryslân, ambassadeur Alyda Norbruis en Froukje Tilstra, adviseur aangepast sportonderwijs. De talenten willen een voorbeeld zijn en samen met Sport Fryslân meer mensen met een handicap stimuleren tot sporten en bewegen. Het team krijgt extra steun om op topniveau te blijven presteren en zich te ontwikkelen van talent naar topsporter. Naast Sport Fryslân ondersteunen ook de provincie Fryslân, NOC*NSF, Priore accountants, Topsport NOORD, HMC, Mentaltcc, De Friesland Zorgverzekeraar, Weening Reclame en Textielstra de Fryske Parasporthelden.

Het team bestaat uit de volgende talenten:
Daphne van den Broek (rolstoelbasketbal)
Jelmer Kleefstra (rolstoelbasketbal en handbike)
Olivier van de Voort (zwemmen)
Rixt van der Horst (paardrijden)
Sanne Bakker (zitvolleybal)
Sygrid Groustra (wielrennen)
Tristan Bangma (tandemwielrennen)
Sanne Hoving (zwemmen)
Kasper Stroes (cp voetbal)
Alyda Norbruis (wielrennen)

Kijk op de website www.fryskeparasporthelden.nl voor het laatste nieuws en natuurlijk meer informatie over de tien topsporters!

« Ga terug