Nieuws

Even voorstellen….RTC Atletiek

even-voorstellenrtc-atletiek-2015-10-18

De volledige naam van het RTC Atletiek is Loopacademie Regionaal Talenten Centrum Noord en één van de 7 regionale talentencentra van de Atletiekunie.

In 2009 is de Loopacademie ontstaan en is bedoeld voor Junioren in de disciplines middenlange afstand (MiLa), sprint en meerkamp die de (inter)nationale top in atletiek willen halen. Deze groep van 21 atleten, in de leeftijd van 12 tot 20 jaar, traint 5 tot 6 keer per week onder leiding van hoofcoach Guido van Weeren en sprintcoach Emiel Muskita. Naast het trainen op duur en techniek, wordt er ook aandacht geschonken aan snelheid, lenigheid, kracht, mentale training en conditie in verschillende vormen. 

Hoofdtrainer Guido is na zijn eigen ‘loopbaan’ als 400 en 800 meter loper automatisch doorgerold naar de rol als trainer/coach. Eerst als clubtrainer, daarna als regiocoach en op dit moment hoofdcoach van de Loopacademie. Tevens trad hij op als bondscoach tijdens de EYOF en C-spelen en is ‘bekend’ als trainer van het Zappsport Running Team. Emiel is expert op de sprint, meerkamp, looptechniek en krachttraining. Zelf heeft hij ervaring als atleet op nationaal niveau en als bobsleestuurman op internationaal niveau.

Doelstelling binnen het RTC is om de hardlooptalenten zo goed mogelijk te laten ontwikkelen. Als maatstaf gebruikt de Loopacademie het LTAD-model (Long Term Athletic Development) waarbinnen de talenten een op maat gemaakt programma krijgen, zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot topsporter. Het doel is om de atleten op de Loopacademie RTC Noord op een zodanige manier te begeleiden en te stimuleren, dat ze optimaal kunnen presteren en elkaar beter kunnen maken op hun weg naar misschien wel de Olympische spelen!

En dat er mooie stappen gemaakt worden door de atleten blijkt wel uit de volgende prestaties en ontwikkelingen.
• De atleten Lars van Hoeven en Danaïd Prinsen trainen en wonen per sept. 2015 op Papendal en trainen in een fulltimeprogramma onder de bondscoach. Beiden hebben tevens de EYOF (European Youth Olympic Festival) gelopen waar Danaïd het brons op de 800m behaalde.
• Sander Brugge heeft tijdens de EYOF ook brons behaald op de 4x 100m estafette.
• Ook doorgestroomd zijn Leonie Glazenborg (sinds sept. 2014) en Nick Smidt (sinds sept. 2015). Zij wonen en trainen in Apeldoorn bij semi-prof team Sotra, onder gerenomeerde trainers met internationale topervaring. Nick heeft afgelopen jaar tevens meegedaan aan de EJK in Zweden.
• Dominique Veninga (2014) en Bernice Meijer (2015) trainen bij semi-prof Team 4 Mijl in Groningen onder leiding van coach Eddy Kiemel, met internationale topervaring.
• Atleten Djurre Hoeksema, Lars Verhoeven, Danaïd Prinsen en Robin Wassens hebben deelgenomen aan de C interland, de eerste kennismaking van de atletiekjeugd met een interland in Oranje.
• Tevens hebben 7 atleten van de Loopacademie de Nationale jeugdselectie weten te halen. 

Meer informatie en een overzicht van de atleten is hier te vinden.

« Ga terug