Nieuws

Doorlopende leerlijn Dopingvrije sport

doorlopende-leerlijn-dopingvrije-sport-2015-01-03

Vanaf 2015 zal ook de doorlopende leerlijn Dopingvrije sport worden geïmplementeerd. Deze leerlijn is opgebouwd uit 8 thema’s waaronder de dopinglijst, medicatie en dispensatie, voedingssupplementen, dopingcontrole en –overtreding en Where-Abouts.

Binnen deze leerlijn is er voor elke fase een voorlichtingspakket dat is afgestemd op de fase waarin een sporter zich op dat moment bevindt. Zo is de eerste fase (brons) voor de jongere talenten binnen bijvoorbeeld RTC’s waarin een introductie op (anti)doping wordt gegeven. Daarna volgt zilver waarin sporters worden voorbereid op een mogelijk eerste dopingcontrole. Tenslotte is er voor de laatste fase (goud), voor bijvoorbeeld topsporters met een status/ CTO-sporters, waarin o.a. de Where-Abouts uitgebreid aan bod komt.

De implementatie, verantwoordelijkheid en regie van de doorlopende leerlijn ligt in principe bij de sportbond. Zij zullen bepalen welke sporters op welk moment hier voor in aanmerking komen en welk voorlichtingspakket hier het beste bij past. De DopingAutoriteit is verantwoordelijk voor de inhoud van de leerlijn. Topsport NOORD zal, in dien gewenst, de sportbond ondersteunen bij de uitvoering van de Doorlopende leerlijn Dopingvrije Sport.

« Ga terug