Nieuws

Céline van Gerner schrijft Olympische turngeschiedenis!

Naast de gouden  medaille voor de Groningse Ranomi Kromowidjojo en het brons voor judoka Henk Grol en de vrouwen Holland acht met Annemiek de Haan, deed ook Heerenveense turnster Céline van Gerner van zich spreken op dag 6 van de Olympische Spelen in Londen.

Céline van Gerner behaalde in de meerkampfinale een persoonlijk puntenrecord van 57,232; het was voor het eerst dat de turnster boven de 57 punten turnde. Na optimaal geturnde oefeningen op balk (14,133), vloer (14,000), sprong (14,133) en tenslotte brug (met 14,966 de 7e score) werd de meerkampfinale afgerond met een prachtige 12e plaats. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een Nederlandse turnster zo hoog eindigde in een olympische meerkampfinale. Céline verbeterde hiermee de prestatie van Ans van Gerwen die tijdens de Olympische Spelen van München in 1972 19e werd.

Gepiekt op het juiste moment waren de woorden van Céline na de wedstrijd. Ze is reserve voor de brugfinale, welke aanstaande maandag (6 augustus) op het programma staat, dus wellicht dat we de turnster uit Heerenveen nogmaals in actie gaan zien.

« Ga terug