Nieuws

Bijeenkomst Noordelijke RTC’s

Dinsdag 18 november kwamen op verzoek van Topsport NOORD alle Noordelijke RTC- en CTO-programma’s bijeen op de Topsport Talentschool Groningen. Van bijna alle programma’s waren dan ook leden van het management/bestuur en het technisch kader aanwezig om van elkaar te leren en (in kaart te brengen) wat we/ze voor elkaar te kunnen betekenen.

Ze werden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op o.a. het gebied van de NOC*NSF Leerlijnen, de RTC- en Instroomprogramma’s, Topsport NOORD en de TTS-scholen.

Verder gaf Ronald Stolk van SporterOnline een presentatie/ toelichting op hoofdlijnen over het Talentvolgsysteem dat door Topsport NOORD/ CTO Heerenveen en een aantal andere programma’s wordt gebruikt. Ook de RTC’s hebben de mogelijkheid om via Topsport NOORD gebruik te maken van dit systeem. Afgelopen vrijdag hebben verschillende sessies o.l.v. Ronald plaats gevonden waar programma’s verdere uitleg en demonstraties kregen. Tevens konden de wensen en behoeftes van het systeem voor de eigen sport worden besproken.

Peter Eppinga van fysiotherapiepraktijk Flytta-Medisch Centrum Zuid vertelde over hun dependance op de Topsport Talentschool Groningen (Melisseweg). Hij gaf aan wat de opzet en mogelijkheden van het Medisch Inloopspreekuur op deze locatie is. Meer informatie over dit inloopspreekuur vind je hier.

Tenslotte een korte presentatie (en film) van Iskate, het RTC Schaatsen en over RTC’s en commercie door medewerker projecten en organisatie van Iskate, Pieter Mast. Daarbij kwam ook het aanbod van hun sponsor AthleteShop.com aan bod waar alle RTC’s via een speciaal account hun sportbenodigdheden met korting af kunnen nemen. Aan het eind van het kalenderjaar zal AtheleteShop 5% van het totaal bestede geld van de deelnemende RTC’s en Topsport NOORD beschikbaar stellen voor een gezamenlijk RTC-doel.

Om deze bijeenkomsten nog efficiënter te laten zijn zullen volgende edities in kleiner comité, per provincie, plaats vinden.

« Ga terug